Mark Sand & Gravel

This project consists of a 2,500 square foot office addition for Mark Sand and Gravel to an existing vehicle maintenance / shop structure located in Fergus Falls Minnesota. The addition features a large curved curtain wall window system that provides natural light to the core of the space. Open office areas and reception are located in this space. Private offices, conference areas and workrooms are clustered around the open area. The existing structure includes a 12,000 square foot garage with in slab heat and multiple overhead doors for movement of excavation and earthwork equipment. Computer generated 3D renderings were used as a design tool during the schematic design phase of the project. The rendering shown above, to the left, represents the final schematic design solution. The building was completed summer of 2004 with site work and exterior signage completed during the summer of 2005.